• 9 yıl önce / 04.05.2015 18:01
  • 784 görüntülenme
  • bozkurtgundem.com

Ankara'daki Bozkurtlular Kahvaltıda Buluştu

Ankara’da yaşayan Bozkurtlular Pazar günü Ankara Demirspor Sosyal Tesislerinde düzenlenen kahvaltıda bir araya gelerek Ankara’da kurulması düşünülen Bozkurtlular Derneğinin çalışmalarını başlattı. Kahvaltının açılış konuşmasını yapan Ankara’da yaşayan Fatih Kırık, Gurbet hayatı ve sılayı rahimin önemine dikkat çektiği konuşmasında, “gurbet denince akla sıla yani memleket vatan gelir. Sıla deyince de akla yüce dinimizin sıla ilişkisine verdiği önem gelir. Peygamberimiz sılayı rahimle ilişkisini sürdürenle cenabı Allah’ında ilişkisini sürdüreceğini, sılayı rahimle ilişkisini kesenle cenabı Allah’ında ilişkisini keseceğini bildirmiştir. İnsana hayat veren eşsiz mesajlarını bizzat yaşantısında uygulayan efendimiz, sılayı rahime, birlik beraberliğe, dayanışma ve kaynaşmaya verdiği önemi bizzat yaşayarak bizlere göstermiştir. Bu istikametten hareketle bizlerde bugün Ankara’nın dört bir tarafına farklı gayeler için dağılmış değerli hemşehrilerimizi bir araya getirmek için bu programı tertip ettik” diye konuştu.

Bozkurtlu hemşehrimiz 23. Dönem Milletvekili Ümit Şafak’ta yaptığı konuşmada, Bozkurt belediye başkanı Bozkurt Ekeş’in Bozkurt’a çakacağı her çivide Ankara’daki Bozkurtlular olarak yanında, arkasında, emrinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Diye başladığı konuşmasında, “Belediye başkanımızın Bozkurt Meslek Yüksek Okulunun yapımı için başlattığı çalışmalarda bizde Ankara olarak elimizden geleni yapacağımızdan kuşkusu olmasın” dedi.

Kahvaltıya katılan MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar’da Konuşmasında fahri bozkurtlu olmak istediğini belirtti Çınar, “eğer kabul buyurursanız gönlünüzde bir yer olmasını arzularsanız bende sizlerin Bozkurt’lu bir hemşeriniz olmak istiyorum, siyaset yaşantımda hep bozkurt büyük bir anlam taşımıştır. Bende sizlerin bir neferi, bir evladı, bir kardeşiniz olmak istiyorum.”

Bozkurtlular dernek başkanı Mehmet Ali Palaz, konuşmasında, “doğup büyüdüğümüz yöremize ata toprağımıza hepimizin borcu bulunmaktadır. bu yüzden sizleri Bozkurt’umuza sahip çıkmaya davet ediyorum.” Belediye Başkanı Bozkurt Ekeş’te konuşmasında Ankara’da yaşayan Bozkurtlulardan dernekleşme konusunda biraz özveride bulunmalarını istedi. Başkan Ekeş, “Ankaralıların belki İstanbullulardan daha çok birbirleri ile bağı olduğunu biliyorum sizlerden Ankara’da dernekleşme konusunda biraz özveride bulunmanızı istiyorum.” Dedi. 30 Mart’tan sonra Bozkurt’ta birçok şeyin değiştiğini ifade eden Ekeş, “30 Mart’tan sonra Bozkurt’ta birçok şey değişti artık Bozkurt’ta insanlar iki gruba ayrılmıyor. Bizim Bozkurt’ta istediğimiz şey buydu şuanda Bozkurt’ta bu tesis edildi. Hepimiz Bozkurtluyuz ortak paydamız Bozkurt siyasi görüşümüz ne olursa olsun ortak paydamızda birleşiyoruz.” Diye konuştu.

Bozkurt’un kalkınabilmesi için iki seçenek olduğunu belirten Başkan Ekeş, “Bozkurt’un kalkınabilmesi için iki yol var bunlardan bir tanesi okul bir tanesi turizm, turizmin harekete geçmesi sizler sayesinde olacak Bozkurt’a İngiltere’den, Almanya’dan, Fransa’dan turist gelmesi mümkün değil ama Bozkurt’la bağlarınızı asla ve asla koparmayın hiçbir şey yapamıyorsanız yazın bir hafta Bozkurt’a tatile gelin tatile gelin ki turizm Bozkurt’ta hareketlensin. İkincisi ise Yüksek okul, yüksek okulun kabası tamamlanıyor binanın tamamlanması için Bozkurtlu iş adamlarına müracaat ettik. İstanbul’da Bozkurtlu iş adamlarımız bu olaya sahip çıktılar. Ankara’dan bize destek olmak isteyen olursa bu konuda siz değerli iş adamlarından destek bekliyoruz.” Dedi.

Ankara’da 1960’lı yıllarda kurulan ilk Bozkurtlular Derneğinin serüvenini anlatan Bozkurt’un tanınmış işadamlarından Hayati Demirbaş, “Ankara’da 1960’lı yıllarda o zamanki büyüğümüz Mehmet Berbercan Başkanlığında Bozkurt İlçesi Okutma ve Yardımlaşma Derneğini kurduk. O yıllarda Tevfik Seyhan beyefendi ilk başkanımız oldu. Kendileri İstanbul’a taşındılar. Mehmet Yücel kardeşimiz ikinci başkan oldu. Üçüncü başkanlıkta bana nasip oldu. 1980 ihtilal’ında evraklarımızı örfi idare(sıkı yönetim) aldı derneğimiz fesh oldu.” İfadeler ile duygu dolu bir konuşma yaptı.

Bozkurtlu hemşehrimiz Emekli Devlet Demiryolları Genel Müdürü Tekin Çınar’da konuşmasında, “Belediye başkanımızın görüşlerini ve projelerini dinledim. Bizde Ankaralılar olarak kendisine tam desteğiz. Eğer buralardan yardıma desteğe ihtiyaçları varsa kendisinin emrindeyiz. Neler isteniyorsa elimizden geldiğince yardımcı oluruz” diye konuştu.

Kahvaltıya, MHP Milletvekili Emin Çınar, Bozkurt Belediye Başkanı Bozkurt Ekeş, İstanbul Bozkurtlular Dernek başkanı Mehmet Ali Palaz ve yönetim kurulu, Belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, ve çok sayıda Ankara’da Yaşayan Bozkurtlu katıldı.

Düzenlenen Kahvaltı programına emeği geçenlere Belediye Başkanı Bozkurt Ekeş Tarafından birer plaket verildi. Kahvaltıya katılanlar kahvaltı sonunda davul zurna eşliğinde eğlendiler.

Yorumlar