• 11 yıl önce / 02.07.2013 16:03
  • 1178 görüntülenme
  • haberler.com

Kastamonu Köy Yolları Asfaltlanacak

Kastamonu İl Özel İdaresi Sekreteri Tahir Zafer Karahasan, "Yaptığımız fizibilite çalışmaları doğrultusunda hedefimiz yaklaşık 2 bin 500 kilometre ana grup köy yollarını asfalt yapmaktır" dedi.
 
Karahasan, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği İhale salonunda düzenlenen 2013 yılı Muhtelif Köy Yolları 1.Grup Asfalt Sathi Kaplama yapım işi sözleşmesinin imza töreninde yaptığı konuşmada, Kastamonu'da bugüne kadar bin 664 kilometre yolun asfaltlandığını hatırlatarak, 2013 yılı içerisinde 539 kilometre yolu asfaltlayacaklarını ifade etti.
 
"Bu bütün teşkilatların ve tüm zamanların rekorudur. Asfaltlanması gereken yolun üçte birinden fazlasını bitirmiş olacağız" diye konuşan Karahasan, yolun bir kısmının kendi imkanlarıyla, bir kısmını Köy Altyapısını Destekleme Projesiyle KÖYDES) ve bir kısmını da imzalanacak ihale kapsamında yapılacağını aktardı.
 
Karahasan, çalışmaların iki ayrı grup halinde yapılacağının altını çizerek, şunları kaydetti:
 
"Birinci grup sahil kesimindeki ilçeleri kapsayacak, ikincisi de merkez ve civarındaki ilçelerin köy yollarını kapsayacaktır. Merkez dahil 20 ilçemizin tamamında programımız vardır. Bu Kastamonu coğrafyasında önemli bir açılımdır. Hedefimiz yaptığımız fizibilite çalışmaları doğrultusunda yaklaşık 2 bin 500 kilometre ana grup köy yollarını asfalt olarak yapmaktır."
 
Konuşmanın ardından Karahasan ve ihaleyi alan EKC Grup İnşaat adına Uğur Ekici tarafından sözleşme imzalandı.

Yorumlar